14:00

Emmaboda IS

Referat: BK Union - Emmaboda IS

Joakim Wiklund, headcoach Emmaboda IS Dam:
I söndags var vi på Brunsängen i Kyrkhult och spelade match i damernas div 2 .Det var beordrat full fart framåt samt att ha koll på deras långbollar upp till 2 snabba forwards. BK Union är ett lag som spelar i medgång så länge de inte släpper in något mål. De matcher de har fått storstryk exempelvis Tingsryd och Växjö så har de släppt in både 1-2-3 mål första kvarten och sedan bara "dött". Vi försökte verkligen att " döda" matchen med tidiga mål .Nu kom det ej några mål utan en hel drös med målchanser där vi kanske skulle tagit avslut tidigare eller slagit en öppen pass till ledig spelare som kan raka in bollen ,, men vi skapar och det är det vi vill. Ju mer 1:a halvlek går så börjar det bli grinigt på plan med efterslängar ,fasthållningar ,kapningar och tyvärr så tappar vi lite fokus där och då och visst hade det varit en domare med pondus så hade läget varit annorlunda. Vi summerar första halvlek med att vi äger spelet och att de väntar på att vi ska slå någon felpass så de kan slå en långboll upp och hoppas att deras snabba forwards kan göra något bra med bollen . Vi är starka bakåt och fredar oss väl med backlinje samt Hanna. Andra halvlek är ungefär som första men med lite mer bollinnehav för motståndarna . Efter ungefär 65 min spel börjar vi mer och mer forcera framåt och skapar en hel del farligheter som resulterade i många hörnor som är väl slagna. I 79 minuten så får vi då ännu en hörna som målvakten först plockar men sedan tappar ner till Shaida som tar avslut direkt , skottet går väl i ryggen på någon grön spelare och de rensar undan bollen halvdant och vi vinner tillbaka den och Mirre kan avancera in från kanten och placera bolluslingen i bortre burgaveln .0-1 helt rättvist med i det skedet av matchen .Vi slår inte av på takten nu utan vill göra även 2:an med men det blir lite nervösa sista 5 min när de hittar några långbollar centralt och på kanterna och kommer upp i planen men som sagt vi har en bra backlinje , Målvakt och spelare som tar ansvaret i hemjobbet . Matchen slutar 0-1 och är helt rättvist mot ett lag som är svårflörtat med sina punktmarkeringar . En Go seger där alla kämpar och sliter . Ett litet extra + till Era och Mirre i denna match .